Gratis reizen met openbaar vervoer... [DIT IS DE APP]

Wellicht heb je het ook al gelezen in het nieuws dat je 'gratis' kan reizen met het OV.

Natuurlijk niet zo netjes natuurlijk en wij raden je het af. Maar wat wel mooi is aan deze betaalpas als je mij vraagt, is dat je deze betaalpas kunt gebruiken bij bedrijven die je niet vertrouwd met abonnementsvormen of wanneer je bang bent je creditcard gegevens te geven aan iemand ( wellicht op vakantie of online buitenlandse shoppingpagina ).

De nieuwsartikelen hier:

> rtlnieuws.nl/ni...pay
> nos.nl/ar...ode


De app die hiervoor gebruikt word is Revolut, de standaard versie van deze app is gratis en je kunt natuurlijk aanmelden voor een premium account. Bij deze app krijg je dan de mogelijkheid om een gratis creditcard te gebruiken. Hieronder even het aanmeldproces.

Het werkt zo:

  1. Je kunt via de website van Revolut een gratis account aanmaken

  2. Hierna kun je in de app naar je kaarten gaan en dan voor de "single-use virtual card" gaan, waarin je ook andere kaarten kan zien die "frozen" zijn ( betekend dat niet van deze kaart afgeschreven kan worden, deze kaart kan ik wel weer aanzetten)


  3. Deze kun je dan gebruiken bij je online aankopen, of te gebruiken om te betalen met je NFC ( welke word gebruikt voor OVpay.. )

  4. Je betaling kun je dan online plaats laten vinden en hierna gaat je kaart in "freeze" modus, dit betekent dat het niet meer mogelijk is voor een ander om geld van je rekening af te schrijven.

Dit is heel handig voor abonnementsvormen als die van Netflix, Hellofresh, Videoland en anderen.

Hieronder een single use Visa card ( gebruikt voor Videoland test betaling )

Hieronder de optie in de app om je kaart te "unfreezen" ( bij een standaard creditcard )

El_Cheapo
1 jaar ago