Ziggo Mediabox XL is een energieslurper

Zag gisteren deze rapportage van Trosradar en dacht dat het wel goed is voor te weten, van leden die deze box in huis hebben, want het is dan wel echt een energieslurper.

In standby modus zou het tot meer dan 120 euro aan energiekosten kunnen kosten.

Goed om te weten dus.

Hieronder de text:

  • Het meest gebruikte tv-kastje van Ziggo, de Mediabox XL, verbruikt in stand-by modus bijna tien keer zoveel stroom als die van concurrent KPN. Wil je als Ziggo-klant op jaarbasis meer dan honderd euro aan stroom besparen? Zet dan je Mediabox XL op de eco-modus, of doe deze de deur uit! 

    Radar kwam de energieslurper op het spoor door een tip van Bo, die van energie besparen zijn beroep heeft gemaakt. 'Ik kwam erachter dat als ik het kastje in standby zou zetten volgens de normale instellingen, ik een toename in stroomverbruik zou hebben van 33 procent. Als je m op de actieve standby modus laat staan, betaal je zelfs meer dan 100 euro per kastje per jaar'. Tegen de huidige energietarieven berekende Radar de kosten zelfs op 147 euro per jaar aan stroom. Dat is evenveel stroom als een grote koelvriescombinatie op jaarbasis. 

    Het alternatief die het kastje biedt, de eco-modus, is niet heel aantrekkelijk: je moet dan drie minuten wachten alvorens het kastje opgestart is om televisie te kijken. Terwijl andere providers wel zuinige kastjes leveren, die nagenoeg direct opstarten. 

Hieronder de volledige uitzending van Trosradar

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/veel-ziggo-klanten-hebben-stroomslurpend-tv-kastje-in-huis-radar-checkt/ 

El_Cheapo
2 jaar ago