Deze aanbieding is helaas niet meer beschikbaar
Bekijk de andere Treinkaartjes deals
Gratis reispassen door heel europa ( loting )

Gratis reispassen door heel europa ( loting )

Geldig t/m: 30-01-2023 15:09
Geldig t/m: 30-01-2023 15:09

Gaat hierbij om een loting, waarbij de mogelijkheid word gegeven voor 20.000 jongeren gratis een maand lang te reizen door Europa.

Je kunt je hieronder aanmelding en info vinden over de loting, je dient 18 jaar te zijn en burger van de Europese unie

Wanneer is de volgende aanvraagronde?

Sinds de start van DiscoverEU in juni 2018 hebben al bijna 50 000 jongeren een reispas gekregen. De volgende aanvraagronde loopt van donderdag 7 november 2019, 12.00 uur, tot donderdag 28 november 2019, 12.00 uur (lokale tijd Brussel en Amsterdam). Op deze pagina verschijnt op 7 november een button "Nu aanvragen". 

Je kunt in aanmerking komen als je:

 • ten vroegste op 1 januari 2001 en ten laatste op maandag 31 december 2001 geboren bent
 • de nationaliteit van een van de EU-landen hebt op het moment dat de uitslag van de selectie bekendgemaakt wordt
 • je ID-kaartnummer of paspoortnummer invult in het aanvraagformulier

deelneemt aan de quiz (tenzij je een aanvraag indient als groepslid)

Als je wordt geselecteerd, kun je tussen 1 april en 31 oktober 2020 minimaal één dag en maximaal 30 dagen op reis gaan. 

Wie komt in aanmerking?

Om in aanmerking te komen, moeten kandidaten:

 • 18 jaar oud zijn op 31 december 2019 (dus geboren zijn tussen 1 januari 2001 en 31 december 2001)
 • de nationaliteit van een van de EU-landen hebben op het moment dat de uitslag van de selectie bekendgemaakt wordt
 • hun ID-kaartnummer of paspoortnummer invullen in het aanvraagformulier

Geselecteerde kandidaten moeten:

 • hun reis beginnen in een land dat lid is van de EU op het moment dat de uitslag van de selectie bekendgemaakt wordt
 • 1 tot 30 dagen op reis gaan
 • naar ten minste één ander land reizen dat lid is van de EU op het moment dat de uitslag van de selectie bekendgemaakt wordt
 • bereid zijn ambassadeur van DiscoverEU te worden 

Wie niet aan deze criteria voldoet, komt niet in aanmerking voor deelname. 

DiscoverEU is een initiatief van het Europees Parlement met als doel jongeren die 18 worden de kans te geven op reis te gaan. De actie is gericht op jongeren van 18, omdat zij op die leeftijd een grote stap richting volwassenheid zetten en zich bewust worden van het Europees burgerschap.

3. Aanvraagprocedure

De aanvraagprocedure bestaat uit 7 stappen:

 1. Kandidaten moeten eerst nagaan of zij in aanmerking komen door hun geboortedatum en nationaliteit in te vullen. Komen zij niet in aanmerking, dan kunnen zij niet verder naar de volgende stap. Ook moeten zij akkoord gaan met het wedstrijdreglement van DiscoverEU, met de opslag en verwerking van hun persoonlijke gegevens voor DiscoverEU, en dat de Europese Commissie en organisaties namens de Europese Commissie eventueel contact met hen kunnen opnemen in verband met DiscoverEU.
 2. Kandidaten moeten aangeven of zij alleen of in groep willen reizen. Een groep bestaat uit maximaal 5 reizigers.
 3. Kandidaten moeten een geldig e-mailadres opgeven. Zij ontvangen vervolgens een automatische e-mail van de Europese Jongerensite waarop zij moeten reageren om te bevestigen dat het e-mailadres geldig is. Dit is nodig omdat de communicatie na selectie per e-mail zal gaan. Op deze manier wordt ook ongeoorloofd gebruik van e-mailadressen door anderen voorkomen. 
 4. Hebben zij het e-mailadres eenmaal bevestigd, dan kunnen de kandidaten het aanvraagformulier invullen. Zij moeten eerst hun persoonsgegevens invullen: nationaliteit, geboortedatum, voornaam, achternaam, gender, e-mailadres, telefoonnummer, land waar zij wonen, regio, beroep en nummer van hun identiteitskaart of paspoort. Jongeren met verminderde mobiliteit en/of handicaps/speciale behoeften mogen aangeven wat voor hulp zij nodig hebben.
 5. Na het invullen van het aanvraagformulier moeten alle kandidaten vijf quizvragen beantwoorden. Deze gaan over de EU in het algemeen en de jongereninitiatieven van de EU. Daarna volgt een schiftingsvraag. Kandidaten worden gerangschikt op basis van hun antwoorden en geselecteerd zolang het budget toereikend is.
 6. In de volgende stap moeten kandidaten meer informatie geven over hun reisplannen (dus de geplande vertrekdatum, of zij al eens een ander EU-land hebben bezocht, of het de eerste keer is dat zij zonder hun ouders reizen, wat ze hopen te leren van deze ervaring, hoe zij hun overige reiskosten gaan betalen en hoe ze DiscoverEU hebben ontdekt). Deze informatie is niet bindend en heeft geen invloed op het selectieproces. De Europese Commissie verzamelt deze gegevens voor statistische doeleinden en om DiscoverEU te verbeteren. 
 7. Alle kandidaten krijgen via de Europese Jongerensite een bevestigingsmail. Daarin staat dat hun aanvraag geregistreerd is, wanneer de uitslag van de selectie verwacht wordt, en welke aanvraagcode zij hebben gekregen.

Verlopen

Deal score: 616