Deze aanbieding is helaas niet meer beschikbaar
Bekijk de andere Tuin deals

Gratis bomen/zaailingen ophalen op verschillende locaties via Meerbomennu

Geldig t/m: 04-04-2023 12:00
Geldig t/m: 04-04-2023 12:00

Gratis bomen/zaailingen ophalen op verschillende locaties via Meerbomennu

In de afgelopen winter hebben duizenden vrijwilligers zich ingezet om honderduizenden kansarme zaailingen, slieten en stekken te verzamelen voor een tweede kans. Iedere boom maakt jaarlijks honderden zaailingen en heel veel staan op plekken waar ze niet groot kunnen worden: te dichtbij het pad, op een heidegebied, te dicht op elkaar of te veel van een soort. Terreinbeheerders verwijderen zulke zaailingen om het natuurgebied gezond en divers te houden of maken. Er is echter niets mis met deze mooie, vaak inheemse, boompjes. Door deze zaailingen uit te scheppen, trekken of stekken en gratis weg te geven wordt er dus gezorgd voor mooiere natuurgebieden en krijgt iedereen de kans te vergroenen door gebruik te maken van wat de natuur ons gratis geeft. 

De meeste bomen zijn zaailingen tussen de 50 en 200 centimeter groot. Ook zijn er slieten, vaak van wilgen of populieren, van 200 cm. Hier zit geen wortel aan, maar maken zelf weer wortels wanneer je je minstens 50 cm de grond in steekt. Ook zijn er stekken, vaak van vlier, vijg, vlinderstruik en andere fruitstruiken. Stekken zijn 50 cm, bestaande uit 4 “knopen”. De onderste 2 steek je de grond in, die wortels aanmaken. Ook kan je ervoor kiezen eerst wortels op te kweken in stekwater. 

Kom jij je boom halen? Op 4 maart is de laatste kans! Daarna komen de bomen langzaamaan weer uit hun rustperiode en moeten ze geplant worden. Meld je aan voor een uitdeeldag bij jou in de buurt en schrijf je in voor een tijdslot. 

Greep uit de locaties die meedoen:


Verlopen

Deal score: 113