FAQ - Spydeals: alles wat je moet weten

Welkom bij SpyDeals! Op deze pagina vind je informatie over onze website, de kortingen, deals en de regels van SpyDeals.

1. Over SpyDeals

Wat is SpyDeals.nl?
SpyDeals is een online deal community waar je terecht kunt voor de beste kortingen, deals en kortingscodes. Samen met alle leden van de community verzamelen wij de beste aanbiedingen voor winkels en webshops. Kortom, op SpyDeals vind je altijd de beste korting.

Wat zijn onze uitgangspunten?
Wij zijn geen fan van alle marketing-blabla. Wij plaatsen echt alleen de beste deals en kortingen. Dit betekent geen “nep-aanbiedingen” bedacht door marketeers van de bedrijven zelf. Andere leden kunnen ook reageren op de aanbiedingen en hun stem achterlaten. Op deze manier zorgen we ervoor dat de beste aanbiedingen vanzelf naar boven komen.

Wie zijn onze moderators?
We hebben momenteel 3 moderators (gebruikersnamen: LadySale, Mini-Ma, Princess-discount), en 2 admins (gebruikersnaam: El-Cheapo en Discount-diva). 

Wat is nou een echte goede aanbieding voor SpyDeals?
Op SpyDeals plaatsen wij alleen maar echte scherpe aanbiedingen. Dit betekent dat we geen deals plaatsen vanuit marketing-acties vanuit bedrijven zelf. Wij controleren altijd of een deal goed is door gebruik te maken van prijsvergelijking. Op deze manier zorgen we ervoor dat je op SpyDeals altijd de beste deal terugvindt en dus nooit meer teveel betaalt. 

Kijk hier voor nog meer tips voor het delen van jouw deal.

Hoeveel leden telt de community?
Momenteel zijn er meer dan 150.000 koopjesjagers lid van onze community. Onze community groeit nog steeds dus vertel ook gerust je vrienden over SpyDeals zodat we elkaar helpen met het besparen van zoveel mogelijk geld door middel van kortingen en kortingscodes.


2. Hoe werkt SpyDeals?

Hoe word ik lid?
Je kunt je eenvoudig aanmelden voor onze community. Klik op de button inloggen en vervolgens op ‘gratis aanmelden’. Het aanmelden gaat heel snel en eenvoudig en kan via Facebook, Google of gewoon je mailadres.

Hoe werken de scores op de site?
Zoals je wellicht hebt gezien hebben alle deals een verschillende score. Jij kunt deze score beïnvloeden door een stem omhoog of omlaag te geven. Vind jij het een goede deal? Klik dan op het pijltje omhoog waardoor de score weer omhoog gaat. Vind je de deal juist minder goed? Laat ons dit dan weten door op het pijltje omlaag te klikken.
Op deze interactieve manier bepaalt iedereen dus samen of een deal “hot” is of niet.  Hoe meer mensen namelijk de aanbieding goed vinden, hoe heter (en beter) de aanbieding dus!

Wanneer is een deal ‘heet’?
Zodra een deal meer dan 100 graden heeft bestempelen wij hem als heet. Hij verschijnt dan ook automatisch op de pagina met populaire deals. 

Kan ik zelf ook een aanbieding delen?
Jazeker! We vinden het hartstikke leuk dat jij ook een leuke korting wilt delen. Dit kan super makkelijk door te klikken op “Deal delen” op de website of via de app. Vervolgens vul je de gegevens van de aanbieding toe zodat andere leden ook kunnen profiteren van de korting. Onze moderators controleren altijd eventjes jouw deal, omdat we alleen echte goede deals plaatsen op onze website. Op deze manier houden we de kwaliteit van de website hoog.

Kan ik reageren op een deal?
Ja hoor, graag zelfs. Als community vinden wij het belangrijk dat we elkaar helpen bij het vinden van de beste kortingen. Heb jij dus bijvoorbeeld nog een aanvulling op de deal, een leuke tip of wil je gewoon laten weten dat je het product besteld hebt? Laat het dan gerust weten in de comments zodat andere leden het ook zien.

Wat zijn Deal Alerts?
Ben jij op zoek naar een specifiek product / merk met korting?  SpyDeals helpt je graag met het vinden van de beste deal! Maak daarom gebruik van onze slimme Deal Alerts!
Het werkt heel simpel: maak zelf Deal Alerts aan op basis van bepaalde trefwoorden en wij sturen je een notificatie als een deal wordt toegevoegd met jouw trefwoord(en).

Hoe stel ik een Deal Alert in?
Je kunt via de app of via de website jouw persoonlijke deal alerts instellen. Klik op je avatar en ga naar “alerts”. Hier kun je bijvoorbeeld trefwoorden als “Rituals” , “Sonos”, “Nike” of “Pampers” instellen. Op deze manier ontvang je direct een berichtje van ons zodra er een deal met dit trefwoord is toegevoegd.

Hoelang zijn kortingscodes geldig?
Dat verschilt heel erg per kortingscode. Sommige codes zijn echt maar heel beperkt geldig terwijl andere soms wel een jaar gebruik kunnen worden. Als de einddatum van de kortingscode bekend is zullen wij deze altijd toevoegen aan de aanbieding. Een code die verlopen is verdwijnt direct uit het overzicht. 

Is SpyDeals actief op Social Media?
We zijn actief op Facebook, Instagram en Twitter. 

Heeft SpyDeals ook een nieuwsbrief?
Jazeker! Wij sturen jouw elke dag een compleet overzicht van de beste aanbiedingen.

Kan ik alle aanbiedingen van één specifieke winkel zien?
Natuurlijk! Elke webshop / winkel heeft bij ons een speciale pagina. Deze kun je vinden via de zoekfunctie of via deze link.

Ik heb een probleem met een bestelling van een product dat ik via Spydeals heb gevonden. Wat nu?
SpyDeals verkoopt zelf geen producten of diensten. Wij verzamelen enkel en alleen de aanbiedingen en kortingen op onze pagina. Mocht een bestelling niet geleverd zijn of ben je niet blij met het product? Neem dan even contact op met de klantenservice van de webshop in kwestie. Zij kunnen je helpen, aangezien zij al jouw bestelgegevens hebben.

Hoe kan ik mijn Spydeals account verwijderen?
Wat jammer dat je ons gaat verlaten! Je kunt je account eenvoudig verwijderen. Bekijk hier de uitleg.

3. Mijn account

Hoe creëer ik een account bij SpyDeals?
Je kunt je eenvoudig aanmelden voor onze community. Klik op de button inloggen en vervolgens op ‘gratis aanmelden’. Het aanmelden gaat heel snel en eenvoudig en kan via Facebook of gewoon je mailadres.

Wat zijn de voordelen van een account?
Lid worden van onze community biedt vele voordelen! Zo kun je met een account reageren op andere deals. Heb je dus een tip voor andere leden, dan kun je deze snel en eenvoudig achterlaten onder de deal. Ook kun je aanbiedingen waarderen door te stemmen op de aanbiedingen. 
Daarnaast kun je gebruik maken van hele handige bespaar features als Deal Alerts en ontvang je direct via de app een Push notification bij prijsfouten of extreem hoge kortingen. Met onze app zorg je er dus voor dat je jouw favoriete deals niet meer mist.

Hoe verander ik mijn gebruikersnaam?
Wil je graag jouw gebruikersnaam even aanpassen? Dit kan eenvoudig via de app of onze website. Ga naar je profiel door op je avatar te klikken en pas vervolgens je gegevens aan. Mocht het toch niet lukken dan kun je ons altijd even een mailtje of privebericht via Facebook sturen.


4. Spydeals app

Heeft Spydeals ook een app?
Om ervoor te zorgen dat jij zo snel mogelijk op de hoogte bent van onze topdeals hebben we een app gemaakt. Deze is beschikbaar op zowel Android (Google Play Store) als iOS (App Store). Je kunt de app hier downloaden.

Hoe ben ik als eerste op de hoogte van mijn favoriete deal?
We willen jou natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte brengen van jouw favoriete deal. Download daarom onze app en stel jouw persoonlijke Deal Alerts in, like onze Facebook pagina en breng natuurlijk geregeld een bezoekje aan onze website.


5. Regels voor het delen van deals

Hoe kan ik een deal of kortingscode delen op SpyDeals?
Heb jij zelf een goede aanbieding of code ontdekt? Deel deze dan zeker ook op SpyDeals zodat andere leden van onze community ook kunnen profiteren van de beste korting. Het delen van een deal kan heel eenvoudig via de app of via onze website (zie deal delen rechts bovenin). Om ervoor te zorgen dat jouw deal ook daadwerkelijk wordt toegevoegd op onze site hebben we hier een aantal tips gegeven voor het delen van een complete deal.

Waarom wordt mijn deal niet direct op de website geplaatst?
Alle deals die door gebruikers worden toegevoegd worden eerst even gecontroleerd door onze moderators. Dit om ervoor te zorgen dat ook alleen echte goede aanbiedingen op onze site staan en we dus (marketing) spam voorkomen. 


Waarom is mijn aanbieding aangepast?
Het kan zijn dat de deal die je gedeeld hebt iets wordt aangepast door onze moderators. Dit doen we alleen als we zien dat er bepaalde, essentiële informatie ontbreekt, We willen de aanbiedingen zo compleet mogelijk uitwerken zodat andere gebruikers zo snel en gemakkelijk mogelijk de korting kunnen vinden. 

Waarom worden sommige deals niet toegevoegd?
Op SpyDeals plaatsen we alleen de beste deal. Daarom zijn er toch een aantal eisen aan deals die worden gedeeld op onze website. Om de kwaliteit van onze website te waarborgen kunnen wij niet alle deals die gedeeld worden plaatsen. Bekijk daarom hier even onze regels voor het delen van deals om ervoor te zorgen dat jouw deal geplaatst wordt. 
Wij sturen je altijd eventjes een berichtje als een deal van jou wordt gewijzigd of afgekeurd.

Kan ik mijn gedeelde aanbieding verwijderen?
Het is niet nodig om jouw aanbieding of kortingscode te verwijderen van onze pagina. Wel kunnen we hem op verlopen zetten als de aanbieding of code niet meer geldig is.

6. Spydeals Punten 

Wat zijn SpyDeals punten?
We vinden het hartstikke leuk als jij jouw aanbiedingen of kortingscodes met de rest van de community deelt. Om jou hiervoor te belonen kun je SpyDeals punten sparen. Met deze punten spaar je voor Bol.com vouchers. Kijk hier voor meer informatie over ons SpyDeals puntensysteem.

Hoe kan ik SpyDeals punten verdienen?
Punten verdien je door deals te delen en andere SpyDealers te helpen door je reactie en score te geven op deals. Daarnaast kun je ook zelf deals delen waarvoor je ook weer punten krijgt. Bekijk hier voor een overzicht van het aantal punten dat je per actie kunt verdienen.

Hoe kan ik extra punten verdienen?
Heb jij een deal gedeeld en wordt deze goed gewaardeerd door de community (d.m.v. de stemmen)? Dan ontvang je extra punten!

Hoe kan ik mijn Spydeals punten verzilveren?
Wow, heb jij alweer zoveel punten gespaard? Dan wordt het tijd om ze te verzilveren voor een Bol.com voucher. Om deze te verzilveren kun je ons een mailtje sturen via het contactformulier  Je dient een bepaald aantal punten te hebben om een voucher te ontvangen. Bekijk hier hoeveel punten je nodig hebt. 

Worden de codes / deals die ik toevoeg direct zichtbaar op de website?
Voordat een code of aanbieding wordt gedeeld op onze website zullen onze editors deze eerst controleren.

7. Contact

Hoe kan ik SpyDeals bereiken?
Heb jij na het lezen van deze vragen toch nog een prangende vraag? Neem dan contact op via kopje support onderaan onze pagina. Heb je een vraag over een specifieke aanbieding? Dan kun je het beste even je vraag stellen onder de betreffende deal, zodat wellicht andere leden of onze moderators jou ook al snel kunnen helpen. Ook zijn we bereikbaar via onze Facebook pagina.

Discount_diva
4 maanden ago